Pages

Monday, January 21, 2013

Pusing2 @ Alamanda

Aktiviti Ahad yang tersangat free.. Sekian lama tak bawak wife pusing2 waktu petang, ni baru terasa boring duduk dalam rumah.Kalau tak,selama ni memang malas nak ke mana sebab selesa sngat lepak dalam umah.Tak jauh mana pun pusing, belakang umah aku je.

Mula2 plan nak bayar bil tepon tp tak jadi last minit, terus ke kedai samsung nak tanya pasal s2 wife aku tu ada problem storage sikit tapi sayang nya problem tu tak dapat diselesaikan, lepas aku tanya macam2 kat brader yg jaga kaunter tu, dia mencadangkan masuk kan sd card.

Masa tengah berjalan dengan takde arah tujuan terpandang kat parkson ada diskaun sale yg lebat2, terus heret wife masuk sana, dapat belt kulit untuk pakai ke ofis satu. Less 50% plak tu, berbaloi la dengan jenama terkenalnya.

Wife nak tengok selipar, naik atas masuk kedai kasut ada yg berkenan tp takde salesman. Kawan tu pegi rehat rupanya. Tengok jam g-shock aku ni dah menunjukkan masuknya waktu maghrib bagi kawasan putrajaya dan kawasan2 yg sama waktu dengannya. Berjalan ke arah surau, sampai kat sana terkejut semuanya dinding. Rupanya surau di alamanda dah dipindahkan ke bangunan karaoke kat tingkat dua.

Lepas solat, patah balik ke kedai kasut.. salesgirl dah ada bila mintak selipar yg dihajati tu, katanya ada yg display je. Wife ku kecewa tak jadi amik sebab selipar display tu dah kotor sebelah. Kalau murah takpe la jugak boleh buat pegi jalan2 kat pasar.

Perut lapar, memang dari awal lagi nak masuk tapi aku tahan dulu dari awal sebab buat mana yg penting dulu. Dah setel semua sampai masa aku nak melantak makan sandwich beso tu. Puas hati, semua jenis sayur semua jenis sos aku bubuh.

Dah habis makan, jam pukul 9.30 tak tau nak kemana dah ni. Tiba2 teringat lama tak tengok wayang, walk in tengok ada cite apa yg best. Ada la movie best pukul 10, apo lae terus la beli ngam2 hall tu buka terus masuk. Sampai umah pkul 12. Puas hati.


1 comment:

angah judin said...

dok pusing alamanda ja.. mai pusing kL pulak~ (^_^)